Sastojci:

  • 300 g leblebija
  • 3 crvene pečene paprike
  • 3 pune kašike pečenog susama
  • 3 čena belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • sok od jednog limuna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice slatke mlevene paprike

Recept za domaći posni namaz od leblebija i pečene paprike:

Kako biste napravili namaz, u zagrejani teflonski tiganj bez ulja sipajte susam. Pržite na srednjoj temperaturi dok ne dobije zlatno-žutu boju. Tri pune kašike ohlađenog susama stavite u blender i sameljite što sitnije.

Dodajte četiri kašike maslinovog ulja, sok od jednog limuna, tri iseckana čena belog luka, so, biber i mlevenu papriku. Sve zajedno izblendirajte, dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte tri sitno iseckane pečene paprike i ponovite postupak.

Na kraju dodajte leblebije i blendirajte do željene teksture. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaći posni majonez.

Pročitajte kako se pravi namaz od batata

BONUS VIDEO

TikTok/ moribyan Namaz od feta sira

StvarUkusa