Sastojci:
- 300 g leblebija
- 3 crvene pečene paprike
- 3 pune kašike pečenog susama
- 3 čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- sok od jednog limuna
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 kašičice slatke mlevene paprike
Recept za domaći posni namaz od leblebija i pečene paprike:
Kako biste napravili namaz, u zagrejani teflonski tiganj bez ulja sipajte susam. Pržite na srednjoj temperaturi dok ne dobije zlatno-žutu boju. Tri pune kašike ohlađenog susama stavite u blender i sameljite što sitnije.
Dodajte četiri kašike maslinovog ulja, sok od jednog limuna, tri iseckana čena belog luka, so, biber i mlevenu papriku. Sve zajedno izblendirajte, dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte tri sitno iseckane pečene paprike i ponovite postupak.
Na kraju dodajte leblebije i blendirajte do željene teksture. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaći posni majonez.
Pročitajte kako se pravi namaz od batata
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom
Kordon blu kuglice za najlepši ručak
Praznično predjelo od pileće džigerice umotane u slaninu
Posne pljeskavice od sočiva i pirinča