Sastojci:
- 55 ml tečnosti iz konzerve leblebija
- 25 ml soka od limuna
- 20 g senfa
- 1/2 kašičice soli
- 255 ml ulja
Recept za domaći posni majonez:
Kako biste napravili ovaj posni namaz stavite u činiju tečnost iz konzerve leblebija, sok od limuna, senf i so i penasto umutite kratko mikserom.
Zatim u tankom mlazu dodajte ulje, sve vreme muteći, dok ne dobijete teksturu majoneza. Držite u frižideru. Možda ćete želeti da napravite i domaći posni namaz od tunjevine.
Pročitajte i kako se pravi posna pašteta
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom