Sastojci:

  • 120 g grčkog jogurta
  • 2 ljute papričice iseckane i pomešane sa malo paradajz sosa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike majoneza
  • sok od 1 limuna
  • 3 čena belog luka, iseckana
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašičice meda
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
Zašto je dobro jesti ljutu papričicu?

Ljuta papričica sadrži kapsaicin, aktivni sastojak koji se koristi u lečenju artritisa, bolova i grčeva u mišićima. Pored toga, ubrzava krvotok, reguliše nivo šećera u krvi i protok vazduha kroz nos i sinuse. Sadrži vitamin A i pomaže telu da svari hranu.

Recept za začinjeni meksički cezar umak:

Za ovaj umak u blenderu pomešajte sve sastojke. Blendirajte dok smesa ne postane glatka i kremasta. Probajte preliv i prilagodite ukus ako je potrebno, dodajte još soli ili med da biste uravnotežili kiselost.

Preliv sipajte u teglu i čuvajte u frižideru do nedelju dana. Možda ćete želeti da napravite i aromatični umak sa kiselim krastavčićima i mirođijom.

Pročitajte i kako se pravi gurmanski umak od belog luka po turskom receptu

BONUS VIDEO

Kako se pravi roštilj sos Izvor: Kako se pravi roštilj sos

StvarUkusa