Sastojci:

  • 230 g krem sira, omekšanog
  • 2 kašike tečnosti od kiselih krastavaca
  • 180 g seckanih kiselih krastavaca
  • 1 kašika sveže mirođije, seckane
  • 2 kašike isečenog mladog luka
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • iseckani kiseli krastavci i mirođija, za ukras
Zašto treba da jedete kisele krastavce?

Kiseli krastavci doprinose probavnom sistemu, sadrže veliku količinu vode, proteine i malo masnoće. Takođe su bogati vlaknima. Značajan su izvor minerala poput gvožđa, kalijuma, natrijuma i fosfora. Sadrže vitamin C, A, B6, B12, riboflavin, niacin i tiamin. Snažan su antioksidans.

Recept za umak sa kiselim krastavčićima i mirođijom:

Kako biste napravili ovaj umak u srednjoj posudi pomešajte krem sir, tečnost od kiselih krastavaca, kisele krastavce, mirođiju, mladi luk i beli luk u prahu dok se dobro ne sjedine.

Servirajte odmah ili stavite u frižider do 8 sati. Pre serviranja ukrasite seckanim kiselim krastavcima i mirođijom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i gurmanski umak od belog luka po turskom receptu.

Pročitajte i kako se pravi tradicionalni makedonski umak makalo od belog luka i ljutih pečenih papričica

BONUS VIDEO

Kako se pravi roštilj sos Izvor: Kako se pravi roštilj sos

StvarUkusa