Sastojci:
- 1,5 glavica belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašika semena susama
- 4 supene kašike krem sira
- 1 prstohvat peršuna i mirođije, sitno iseckanih
- so
- tucana paprika
Pogledajte kako se pravi:
Recept za gurmanski umak od belog luka:
Kako biste napravili ovaj umak, očistite beli luk, dodajte susam i maslinovo ulje i pecite u rerni na 180°C dok ne porumeni. Pustite da se mešavina belog luka malo ohladi. U međuvremenu odvojite 1-2 kašike aromatičnog ulja natopljenih belim lukom, iz smese i ostavite za ukras.
Ohlađeni beli luk izgnječite i dobro pomešajte sa krem sirom, seckanim peršunom, solju i tucanom paprikom.
Stavite smesu na tanjir za serviranje, pokapajte aromatično ulje od belog luka koje ste odvojili po vrhu i ukrasite tucanom papirkom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i tradicionalni makedonski umak makalo od belog luka i ljutih pečenih papričica.
Pročitajte i kako se pravi savršeni umak od fete
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.