Sastojci:
- 3 glavice belog luka
- 10 kašika ulja
- so, po ukusu
- 5 kašika sirćeta
- 600 ml mlake vode
- 5 manjih, ljutih pečenih papričica
Recept za makalo:
Kako biste napravili makalo, prvo pripremite beli luk. Očistite ga i operite pa ga izblendirajte u blenderu. Dodajte mu so i nastavite da blendirate dok ne dobije konzistenciju poput majoneza.
Prebacite u činiju i dodajte ulje pa dobro promešajte. Nakon toga postepeno dodajte sirće, pa vodu i nakon svakog dodavanja promešajte. Ubacite ljute papričice i servirajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i makalo od pečenih paprika i krompira.
Pročitajte i tradicionalni recept za makedonsko makalo
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem