Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 195 g suvog belog pirinča dugog zrna
  • 195 g luka, isečenog na kockice
  • 480 ml vode
  • 150 ml paradajz sosa (150 ml)
  • 2 kašičice paradajz bujona
  • 1½ kašičica mlevenog belog luka
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • ½ kašičice soli
  • 1 kašika korijandera

Recept za meksički pirinač:

Za meksički pirinač u velikoj šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj temperaturi. Dodajte pirinač, i kuvajte, neprestano mešajući, dok ne porumeni, 2 do 3 minuta. Umešajte luk, vodu, paradajz sos, dve kašike bujona, beli luk, kim i so. Puste da proključa na jakoj vatri.

Smanjite toplotu, poklopite i kuvajte dok ne omekša, oko 20 minuta. Skinite sa vatre. Ostavite da stoji, pokriveno, 5 minuta. Razmutite viljuškom i po želji ukrasite peršunom. Možda ćete želeti da napravite i pilav sa mlevenim mesom i povrćem.

Pročitajte kako se pravi lagani rižoto sa povrćem

BONUS VIDEO

Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Instagram/lacucinadivane

StvarUkusa