Sastojci:
- 500 g mesa
- 300 g pirinča
- 1 luk
- 1 šargarepa
- 100 g kukuruza
- 10 g graška
- 1 kašičica bibera
- 150 g putera
- so po ukusu
- 600 ml vode
Recept za pilav sa mlevenim mesom i povrćem:
Za ovaj pilav stavite puter u tiganj. Dodajte sitno seckani luk i propržite na ulju. Zatim dodajte mleveno meso i pržite. Sipajte so, biber i začine po ukusu. Kada je gotovo, meso prebacite na tanjir. Nakon dodavanja malo putera u tiganj, sipajte pirinač i pržite na ulju 3-4 minuta. Zatim dodajte sitno seckanu šargarepu, grašak, kukuruz, so i ključalu vodu.
Bez potpunog pokrivanja poklopca tiganja, kuvajte povrće i pirinač na jakoj vatri dok voda ne ispari. Zatim pomešajte sa mlevenim mesom, pokrijte poklopcem i kuvajte dok ne bude potpuno spremno. Možda ćete želeti da napravite i pilav sa prazilukom - jednostavan letnji ručak.
Pročitajte kako da napravite i brzinski pilav sa piletinom, šargarepom i lukom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem