Sastojci:
- 500 g mesa
- 300 g pirinča
- 1 luk
- 1 šargarepa
- 100 g kukuruza
- 10 g graška
- 1 kašičica bibera
- 150 g putera
- so po ukusu
- 600 ml vode
Recept za pilav sa mlevenim mesom i povrćem:
Za ovaj pilav stavite puter u tiganj. Dodajte sitno seckani luk i propržite na ulju. Zatim dodajte mleveno meso i pržite. Sipajte so, biber i začine po ukusu. Kada je gotovo, meso prebacite na tanjir. Nakon dodavanja malo putera u tiganj, sipajte pirinač i pržite na ulju 3-4 minuta. Zatim dodajte sitno seckanu šargarepu, grašak, kukuruz, so i ključalu vodu.
Bez potpunog pokrivanja poklopca tiganja, kuvajte povrće i pirinač na jakoj vatri dok voda ne ispari. Zatim pomešajte sa mlevenim mesom, pokrijte poklopcem i kuvajte dok ne bude potpuno spremno. Možda ćete želeti da napravite i pilav sa prazilukom - jednostavan letnji ručak.
Pročitajte kako da napravite i brzinski pilav sa piletinom, šargarepom i lukom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus