Sastojci:
- 200 grama lešnika
- 60 grama šećera
- 70 grama smrznutih jagoda
- 1 kašika limunovog soka
Pogledajte video kako se pravi:
Recept za nutelu od jagoda:
Za nutelu od jagoda, ispecite lešnike na 180 stepeni, 15 minuta. Nakon toga ih blendirajte, dok ne dobiju puterastu konzistenciju. Blendiranje će trajati oko 20 minuta.
Kada se pretvori u puter, dodajte šećer i smrznute jagode. Mutite u blenderu dok ne postane glatko. Dodajte kašiku limunovog soka, pa nastavite da mutite. Prebacite u teglu i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaću nutelu.
Pročitajte kako se pravi brzi čokoladni mus od samo 2 sastojka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Slatki hleb za Uskrs - posna praznična vekna iz rumunske kuhinje
Kako da postavite i ukrasite sto za Uskrs
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite najlepša dekupaž jaja za Uskrs
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem