Sastojci:
- 8 velikih žumanaca, sobne temperature
- 95 ml crvenog likerskog vina
- 63 g šećera
- 470 g jagoda, naseckanih
Recept za tradicionalni italijanski zabajone krem sa jagodama:
Za zabajone krem stavite žumanca, liker, a zatim šećer u šerpu. Stavite posudu na veliki lonac napunjen sa 2 cm vode koja jedva ključa. Mikserom na maloj brzini umutite smesu, dok se ne zagreje, 5 do 8 minuta. Ne kuvajte zabajone krem predugo, inače će se zgrušati.
Stavite jagode u čaše ili u činije. Prelijte vrućim vrućim kremom i stavite u frižider, do sat vremena. Servirajte i uživajte! Ako volite ovakve deserte, možda ćete želeti da napravite i ukusni krem od jaja i cimeta.
Pročitajte kako se pravi osvežavajući krem od limuna gotov za čas
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus