Sastojci:

  • 8 velikih žumanaca, sobne temperature
  • 95 ml crvenog likerskog vina
  • 63 g šećera
  • 470 g jagoda, naseckanih

Recept za tradicionalni italijanski zabajone krem sa jagodama:

Za zabajone krem stavite žumanca, liker, a zatim šećer u šerpu. Stavite posudu na veliki lonac napunjen sa 2 cm vode koja jedva ključa. Mikserom na maloj brzini umutite smesu, dok se ne zagreje, 5 do 8 minuta. Ne kuvajte zabajone krem predugo, inače će se zgrušati.

Stavite jagode u čaše ili u činije. Prelijte vrućim vrućim kremom i stavite u frižider, do sat vremena. Servirajte i uživajte! Ako volite ovakve deserte, možda ćete želeti da napravite i ukusni krem od jaja i cimeta.

Pročitajte kako se pravi osvežavajući krem od limuna gotov za čas

BONUS VIDEO

Najkremastiji kolač  Instagram/hemsirenin_blogu

StvarUkusa