Krem od jaja i cimeta se dugo priprema, ali je prava poslastica kojoj nećete odoleti. Dodaju se i sok od limuna, šećer i vanilin šećer. Ukoliko volite ovakve poslastice, možda ćete želeti da napravite i desert od banana i vanila krema sa keksom. Evo i kako se pravi krem od jaja i cimeta!

Sastojci:

  • 1 traka, oko 5 cm limunove kore
  • 1 štapić cimeta
  • 1/4 kašičice soli
  • 160 g šećera
  • 8 velikih žumanaca
  • 30 g kukuruznog skroba, rastvorenog u 30 ml šolje vode
  • 1 vanilin šećer
  • mleveni cimet, za ukras

Recept za krem od jaja i cimeta:

Pomešajte mleko sa limunovom koricom, štapićem cimeta i solju u velikoj šerpi. Kuvajte na srednjoj vatri, povremeno mešajući da ne zagori, a zatim sklonite sa vatre.

U međuvremenu, u velikoj posudi otpornoj na toplotu, mikserom umutite šećer sa žumancima na srednjoj brzini, dok ne postanu bleda, oko 4 minuta. Umutite kašu od kukuruznog škroba. Mikserom na maloj brzini postepeno umutite polovinu vrelog mleka.

Vratite mešavinu jaja i mleka u šerpu sa preostalim vrelim mlekom i kuvajte krem na srednje niskoj vatri, neprestano mešajući 10 do 12 minuta, dok smesa ne postane veoma gusta. Umešajte vanilin šećer.

Procedite krem kroz žičanu mrežastu cediljku u veliku činiju i bacite štapić cimeta i limunovu koricu. Pritisnite komad plastične folije direktno na površinu krema i ostavite u frižideru najmanje 8 sati. Ubacite krem u 6 činija, pospite mlevenim cimetom i servirajte.

Pročitajte kako se pravi krem dan i noć

BONUS VIDEO

Najkremastiji kolač  Instagram/hemsirenin_blogu

StvarUkusa/L.S.