Krem od pistaća se pravi od svega nekoliko sastojaka, a potrebni su vam blender i mikser. Ako volite poslastice sa ukusom pistaća, onda vam predlažemo da obavezno isprobate ovaj krem, jer njime možete da ukrašavate najrazličitije torte i kolače. Za ovaj krem ne morate da budete iskusna domaćica, potrebno je svega par minuta da se napravi. U frižideru krem može da se čuva pokriven providnom folijom i do nedelju dana, a pre nego što je upotrebite, otopite je na sobnoj temperaturi. Takođe, možete i da je zamrznete, samo prebacite krem od pistaća u plastičnu posudu i čuvajte do mesec dana. Kada poželite da koristite, otopite preko noći u frižideru.
- Sastojci:
- 1 šolja pistaća
- 2 kašike slatke pavlake
- 3 šolje neslanog putera
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 4 šolje šećera u prahu
- zelena boja za hranu
Priprema:
Pistaće dobro usitnite u blenderu. Dodajte slatku pavlaku, pa ponovo izblendirajte. Puter sobne temperature penasto umutite, pa dodajte pistaće i vanilu. Sjedinite mikserom, pa dodajte šećer. Opet mutite dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte par kapi zelene boje i promešajte. Ako krem nije dovoljno penast, stavite u frižider na pola sata, pa kada izvadite ponovo umutite. Krem od pistaća možete da koristite za filovanje torti, kolača...
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem