Pavlova torta je nastala u čast ruske balerine Ane Pavlove tokom 20-tih godina prošlog veka. Hrskave beze korice obogaćene slatkom pavlakom i jagodama čine ovu tortu prosto neodoljivnom, a možete da je pravite tokom cele godine jer voće možete da koristite i sveže i smrznuto. Recept za Pavlovu tortu je vrlo jednostavan, ali se treba pridržavati osnovnih smernica i rezultat sigurno neće izostati. Ako želite isprobajte i recept za mini verziju ove poslastice.
- Sastojci:
- 250 g šećera u prahu
- 4 belanceta
- 2 kašičice kukuruznog brašna
- 1 kašičica vinskog sirćeta
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g jagoda
Priprema:
Umutite šećer i belanca u čvrst šne, pa dodajte kukuruzno brašno i sirće i lagno promešajte. Uzmite 2 pek papira i na svakom, na sredini, nacrtajte krugove prečnika 25 cm. Stavite paprike na pleh i popunite krug šneom od belanaca. Pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko 45 minuta, a zatim izvadite i ostavite da se potpuno ohladi. Umutite slatku pavlaku, pa bogato premažite jednu koru, a zatim stavite drugu i opet premažite. Ukrasite jagodama.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus