Pavlova torta je nastala u čast ruske balerine Ane Pavlove tokom 20-tih godina prošlog veka. Hrskave beze korice obogaćene slatkom pavlakom i jagodama čine ovu tortu prosto neodoljivnom, a možete da je pravite tokom cele godine jer voće možete da koristite i sveže i smrznuto. Recept za Pavlovu tortu je vrlo jednostavan, ali se treba pridržavati osnovnih smernica i rezultat sigurno neće izostati. Ako želite isprobajte i recept za mini verziju ove poslastice.
- Sastojci:
- 250 g šećera u prahu
- 4 belanceta
- 2 kašičice kukuruznog brašna
- 1 kašičica vinskog sirćeta
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g jagoda
Priprema:
Umutite šećer i belanca u čvrst šne, pa dodajte kukuruzno brašno i sirće i lagno promešajte. Uzmite 2 pek papira i na svakom, na sredini, nacrtajte krugove prečnika 25 cm. Stavite paprike na pleh i popunite krug šneom od belanaca. Pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko 45 minuta, a zatim izvadite i ostavite da se potpuno ohladi. Umutite slatku pavlaku, pa bogato premažite jednu koru, a zatim stavite drugu i opet premažite. Ukrasite jagodama.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem