Desert od banane i vanila krema se servira se sa vanila keksom, ili po želji možete da ubacite čokoladni keks. Brzo se pravi i topi se u ustima. Ako volite kremove, možda ćete želeti da napravite i bogati španski krem sa ukusom limuna i cimeta. Evo i kako se pravi desert od banana i vanile!
Sastojci:
- 400 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
- 180 ml mleka
- 150 g instant mešavine pudinga od vanile
- 380 g slatke pavlake
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 340 g keksa od vanile
- 4 banane, isečene na kolutove
- 2 kašičice šećera
Recept za desert od banana i vanila krema sa keksom:
U velikoj činiji umutite kondenzovano mleko, punomasno mleko i mešavinu pudinga od vanile i imešajte sve dok ne dobijete grudvice. Ostavite u frižideru dok se ne stegne, oko 5 minuta. U međuvremenu, u drugoj velikoj posudi, mikserom na srednjoj brzini umutite slatku pavlaku i ekstrakt vanile, dok ne postane čvrsto, 2 do 3 minuta.
Polovinu šlaga odvojite za serviranje. Preostali šlag premešajte u mešavinu mleka. Pokrijte dno staklene posude keksom. Prelijte jednom trećinom mešavine pudinga. Pokrijte drugim slojem keksa. Na vrh stavite ravnomeran sloj kriški banane. Nastavite da rešate slojeve, završavajući slojem pudinga. Preostali keks odvojite za serviranje. Ostavite u frižideru najmanje 3 sata ili preko noći. Dodajte šećer u šlag koji ste odvojili i mešajte da se sjedini. Servirajte preko deserta. Izmrvite keks i pospite po pudingu. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi krem dan i noć
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus