Bogati španski krem sa suptilnim ukusom limuna i cimeta možete da pravite i kod svoje kuće. Ovo je originalni recept u kome će uživati cela porodica. Ako volite kremaste poslatice možda ćete želeti da napravite i krem dan i noć, koji se brzo pravi. Evo i kako da napravite bogati španski krem sa ukusom limuna i cimeta!
Sastojci:
- 250 ml punomasnog mleka
- 1/2 kašičice cimeta ili po ukusu
- 10 g limunove kore
- 3 velika žumanca
- 3 kašike šećera
- 1 kašika kukuruznog skroba
Recept za bogati španski krem sa ukusom limuna i cimeta:
Pomešajte mleko, cimet i limunovu koricu u šerpi na laganoj vatri. Kuvajte 10 minuta ne dozvolite da proključa.
U međuvremenu, mikserom umutite žumanca i šećer dok ne postanu kremasti. Umutiti i kukuruzni skrob. Nastavite da mutite dok smesa ne postane glatka i bez grudvica.
Izvadite limunovu koricu iz mleka. Postepeno dodajte smesu žumanaca u mleko, i umutite mutilicom na laganoj vatri dok smesa ne počne da se zgušnjava, oko 10 minuta. Pustite krem da provri i odmah sklonite sa vatre.
Sipajte ga u pojedinačne čaše za serviranje i ohladite u frižideru dok se ne stegne, oko 2 sata. Pospite cimetom i uživajte!
Pročitajte i kako se pravi krem od pistaća
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus