Bogati španski krem sa suptilnim ukusom limuna i cimeta možete da pravite i kod svoje kuće. Ovo je originalni recept u kome će uživati cela porodica. Ako volite kremaste poslatice možda ćete želeti da napravite i krem dan i noć, koji se brzo pravi. Evo i kako da napravite bogati španski krem sa ukusom limuna i cimeta!

Sastojci:

  • 250 ml punomasnog mleka
  • 1/2 kašičice cimeta ili po ukusu
  • 10 g limunove kore
  • 3 velika žumanca
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika kukuruznog skroba

Recept za bogati španski krem sa ukusom limuna i cimeta:

Pomešajte mleko, cimet i limunovu koricu u šerpi na laganoj vatri. Kuvajte 10 minuta ne dozvolite da proključa.

U međuvremenu, mikserom umutite žumanca i šećer dok ne postanu kremasti. Umutiti i kukuruzni skrob. Nastavite da mutite dok smesa ne postane glatka i bez grudvica.

Izvadite limunovu koricu iz mleka. Postepeno dodajte smesu žumanaca u mleko, i umutite mutilicom na laganoj vatri dok smesa ne počne da se zgušnjava, oko 10 minuta. Pustite krem da provri i odmah sklonite sa vatre.

Sipajte ga u pojedinačne čaše za serviranje i ohladite u frižideru dok se ne stegne, oko 2 sata. Pospite cimetom i uživajte!

Pročitajte i kako se pravi krem od pistaća

BONUS VIDEO

Kurir televizija POSLATICA KOJU ĆE UKUĆANI OBOŽAVATI! Laka i brza priprema, DOMAĆI PUDING SA VOĆEM: Pogledajte kako su se poznati snašli u pripremi

StvarUkusa/L.S.