Pavlova torta sa višnjama je prava letnja poslastica. Za sve kulinarske entuzijaste biće uživanje njena priprema. Ako volite torte možda ćete želeti da napravite i svečanu tortu sa jagodama. Evo i kako se pravi Pavlova sa višnjama!
Sastojci:
- 3 belanca
- 130 g šećera
- 130 ml slatke pavlake
- 1 kašičica soka od limete
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 kašika šećera u prahu
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 130 g višanja bez koštica
Recept za letnju Pavlova tortu sa višnjama:
Zagrejte rernu na 150°C. Obložite pleh papirom za pečenje i ostavite sa strane. Na papiru za pečenje nacrtajte krug pomoću olovke i tanjira za tortu. Odvojite 3 belanca od žumanaca. Belanca umutite mikserom dok se ne stvori čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer, kašiku po kašiku, dok mutite belanca na velikoj brzini. Dodajte vanilin šećer. Smesa treba da postane gusta i sjajna. Nakon toga dodajte kukuruzni skrob i ponovo umutite. Dodajte sok od limete i umutite još jednom. Prebacite smesu na pripremljen pleh, formirajući u sredini veliki krug poput ptičjeg gnezda.
Pecite tortu u prethodno zagrejanoj rerni na 120°C, ili dok ne postane hrskava spolja, a iznutra penasta. Isključite rernu i ostavite da se potpuno ohladi u njoj, sa malo odškrinutim vratima. Ubacite slatku pavlaku u posudu za mešanje i umutite dok se ne zgusne. Dodajte 1 kašiku šećera u prahu i ponovo umutite. Šlag držite u frižideru dok ne počnete da ukrašavate tortu. Kada se potpuno ohladi u rupu u centru torte ubacite šlag i odozgo pospite višnjama. Po želji prelijte i sirupom od višnje. Uživajte!
Pročitajte kako se prave Pavlova mafini sa sosom od maline
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus