Pavlova torta sa višnjama je prava letnja poslastica. Za sve kulinarske entuzijaste biće uživanje njena priprema. Ako volite torte možda ćete želeti da napravite i svečanu tortu sa jagodama. Evo i kako se pravi Pavlova sa višnjama!
Sastojci:
- 3 belanca
- 130 g šećera
- 130 ml slatke pavlake
- 1 kašičica soka od limete
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 kašika šećera u prahu
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 130 g višanja bez koštica
Recept za letnju Pavlova tortu sa višnjama:
Zagrejte rernu na 150°C. Obložite pleh papirom za pečenje i ostavite sa strane. Na papiru za pečenje nacrtajte krug pomoću olovke i tanjira za tortu. Odvojite 3 belanca od žumanaca. Belanca umutite mikserom dok se ne stvori čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer, kašiku po kašiku, dok mutite belanca na velikoj brzini. Dodajte vanilin šećer. Smesa treba da postane gusta i sjajna. Nakon toga dodajte kukuruzni skrob i ponovo umutite. Dodajte sok od limete i umutite još jednom. Prebacite smesu na pripremljen pleh, formirajući u sredini veliki krug poput ptičjeg gnezda.
Pecite tortu u prethodno zagrejanoj rerni na 120°C, ili dok ne postane hrskava spolja, a iznutra penasta. Isključite rernu i ostavite da se potpuno ohladi u njoj, sa malo odškrinutim vratima. Ubacite slatku pavlaku u posudu za mešanje i umutite dok se ne zgusne. Dodajte 1 kašiku šećera u prahu i ponovo umutite. Šlag držite u frižideru dok ne počnete da ukrašavate tortu. Kada se potpuno ohladi u rupu u centru torte ubacite šlag i odozgo pospite višnjama. Po želji prelijte i sirupom od višnje. Uživajte!
Pročitajte kako se prave Pavlova mafini sa sosom od maline
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom