Sladoled je omiljena letnja poslastica jer osvežava kada su napolju vrućine. Može da se pravi od skoro svake namirnice, a na vama je da izaberete šta najviše volite. Danas vam donosimo još jedan fantastičan recept za sladoled od jagoda koji se pravi sa krem sirom, a sigurni smo da ćete uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 2 kašike slanog putera
- 1,5 šolja slatke pavlake
- 1/4 šolje zaslađivača u prahu
- Za jagode:
- 1,5 šolja iseckanih jagoda
- 2 kašičice limunovog soka
- 2 kašike zaslađivača u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Još:
- 250 g krem sira
- 1,5 šolja slatke pavlake
Recept za sladoled od jagode sa krem sirom:
U šerpi istopite puter, pa sipajte pavlaku za kuvanje i zaslađivač. Kuvajte dok se malo ne zgusne i ne promeni boju, uz povremeno mešanje. Sipajte u neku posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. U drugoj šerpi pomešajte seckane jagode, zaslađivač, sok od limuna i vanilu. Kuvajte uz povremeno mešanje dok se smesa malo ne zgusne i dok jagode ne omekšaju. Sipajte u neku posudu i ostavite da se ohlade. Umutite krem sir sobne temeprature sa pavlakom koju ste skuvali, pa dodajte umućenu slatku pavalku i sve lepo sjedinite. Sipajte u posudu prvo fil, pa jagode, fil, pa jagode i na kraju još jedan sloj fila. Na kraju sipajte preostale jagode, pokrijte providnom folijom i ohladite u zamrzivaču.
Pročitajte i ovo: Čokoladni semifredo po receptu Džejmija Olivera
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus