Sladoled je savršena letnja poslastica koja nas osvežava. Sladoled možete da pravite u posnoj ili mrsnoj verziji, a takođe možete da koristite i različite sastojke. Kako je počela sezona mirisnih jagoda, mi vam predlažemo da napravite sladoled od ovog voća i tako obradujete i sebe, ali i najmilije. 

Sastojci: 

  • 200 g jagoda
  • 30 g šećera
  • 1 kašika soka od limuna
  • 125 g jogurta
  • 100 g kondenzovanog mleka
  • 400 ml slatke pavlake

Recept za domaći sladoled od jagoda: 

Po ivici kalupa poređajte jagode koje ste isekli na tanke kolutove. U šerpi pomešajte preostale iseckane jagode, šećer i sok od limuna. Kuvajte dok smesa ne krene da ključa, pa dobro izblendirajte. Sipajte u posudu i ohladite na sobnoj temepraturi. Dodajte u jagode jogurt i kondenzovano mleko, pa lepo sjedinite. Zatim dodajte tu smesu u umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikeserom. Sipajte u kalup i poravnajte, pa stavite u zamrzivač na nekih 2 sata. Služite. 

Pročitajte i ovo: Snikers sladoled

BONUS VIDEO: 

Recept za sladoled za decu bez šećera Instagram/pp_polezno_pp

StvarUkusa/S.B.