Sladoled je savršena letnja poslastica koja nas osvežava. Sladoled možete da pravite u posnoj ili mrsnoj verziji, a takođe možete da koristite i različite sastojke. Kako je počela sezona mirisnih jagoda, mi vam predlažemo da napravite sladoled od ovog voća i tako obradujete i sebe, ali i najmilije.
Sastojci:
- 200 g jagoda
- 30 g šećera
- 1 kašika soka od limuna
- 125 g jogurta
- 100 g kondenzovanog mleka
- 400 ml slatke pavlake
Recept za domaći sladoled od jagoda:
Po ivici kalupa poređajte jagode koje ste isekli na tanke kolutove. U šerpi pomešajte preostale iseckane jagode, šećer i sok od limuna. Kuvajte dok smesa ne krene da ključa, pa dobro izblendirajte. Sipajte u posudu i ohladite na sobnoj temepraturi. Dodajte u jagode jogurt i kondenzovano mleko, pa lepo sjedinite. Zatim dodajte tu smesu u umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikeserom. Sipajte u kalup i poravnajte, pa stavite u zamrzivač na nekih 2 sata. Služite.
Pročitajte i ovo: Snikers sladoled
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem