Kada dođe lepo vreme svi se najviše radujemo sladoledu, a onaj pravi domaćinski je uvek najbolje rešenje. Ako volite osvežavajući voćni ukus, naš predlog je da napravite ukusnu kremastu poslasticu od banana i jagode. Jednostavno se pravi, a kondenzovano mleko možete da zamenite šećerom u prahu. Uživaje!
- Sastojci:
- 8-9 jagoda
- 1 banana
- 200 ml slatke pavlake
- 6 kašika kondenzovanog mleka
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte kondenzovano mleko i sjedinite mikserom. Zatim jagode i bananu izblendirajte, pa dodajte u smesu i promešajte. Sipajte u vatrostalnu posudu i poravnajte, pa ukrasite seckanim jagodama. Pokrijte providnom folijom i ostavite u zamrzivaču da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem