Kada dođe lepo vreme svi se najviše radujemo sladoledu, a onaj pravi domaćinski je uvek najbolje rešenje. Ako volite osvežavajući voćni ukus, naš predlog je da napravite ukusnu kremastu poslasticu od banana i jagode. Jednostavno se pravi, a kondenzovano mleko možete da zamenite šećerom u prahu. Uživaje!
- Sastojci:
- 8-9 jagoda
- 1 banana
- 200 ml slatke pavlake
- 6 kašika kondenzovanog mleka
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte kondenzovano mleko i sjedinite mikserom. Zatim jagode i bananu izblendirajte, pa dodajte u smesu i promešajte. Sipajte u vatrostalnu posudu i poravnajte, pa ukrasite seckanim jagodama. Pokrijte providnom folijom i ostavite u zamrzivaču da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus