Od ovsenih pahuljica ne morate da pravite samo kašu za doručak, već možete da pripremite i neke od najlepših kolača. Zna se da čokoladni kolač retko ko odbija, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Napravite čokoladne kolačiće sa ovsenim pahuljicama i još par sastojaka. Nema pečenja, a jedino vam treba malo strpljenja da sačekate da se kolačići ohladi.
Sastojci:
- 150 g ovsenih pahuljica
- 300 g čokolade
- 30 ml kokosovog ulja
- 2 žumanceta
- 25 g šećera
- 240 ml slatke pavlake
Recept za čokoladni kolač sa ovsenim pahuljicama:
U suvom tiganju kratko propržite ovsene pahuljice, pa ih stavite u neku posudu. Istopite čokoladu (200 g) sa kokosovim uljem, pa pomešajte sa ovsenim pahuljicama. Sve lepo sjedinite i dobijenu smesu sipajte u kalup za mafine ili u plastične čaše. Utisnite lepo po dnu i razmažite po ivici (da napravite kao držač). Ostavite da se stegne u zamrzivaču nekih pola sata. Umutite žumanca sa šećerom, pa sipajte slatku pavlaku. Sve lepo promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte čokoladu (100 g) i mešajte dok se ne istopi. Izvadite iz čaša ili kalupa za mafine napravljenu podlogu i napunite je filom od čokolade. Ohladite sat vremena i služite!
Pročitajte i ovo: Lažni tiramisu sa ovsenim pahuljicama
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus