Profiterole su poznati francuski desert koji se pravi od kuvanog testa, a onda se puni vanila kremom i na kraju preliva čokoladom. Ove hrskave i šuplje loptice su toliko ukusne da nećete moći da se zaustavite na jednoj. Umesto da kuvate testo predlažemo vam da isprobate recept za lažne profiterole koje se prave sa piškotama, jagodama i kokosom.
Sastojci:
- 200 g jagoda
- 250 g maskarpone sira
- 150 ml slatke pavlake
- 30 g šećera u prahu
- piškote
- 300 ml mleka
- kokos
Recept za lažne profiterole sa jagodama i kokosom:
Umutite maskarpone sir sa šećrom u prahu i slatkom pavlakom. Jagode očistite i isecite na polovine. Sipajte fil sa maskarpone sirom u špric za kolače i istisnite na piškotu. Preklopite drugom piškotom, pa umočite u mleko, a zatim i u kokos. Sipajte na vrh još malo fila, pa poređajte seckane jagode. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke.
Pročitajte i ovo: Profiterole na bakin način
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem