Tiramisu je poznati italijnaski kolač koji se sprema sa kremastim filom koji je obogaćen kafom i rumom. Nekada se taj fil pravio sa jajima, ali danas postoje lakše verzije recepta u kojima koristite maskarpone sir. Mi vam donosimo i recept za lažni tiramisu sa ovsenim pahuljicama, medom i kakaom. Sigurni smo da ćete uživati.
Sastojci:
- 40 g ovsenih pahuljica
- 1 kašika čia semena
- 1 kašika javorovog sirupa (može i med)
- 50 g ovsenog mleka
- 1/2 kašičice instant kafe
- 100 ml vode
- Još:
- 3 kašike jogurta
- 2 kašike javorovog sirupa (može med)
- kakao
Recept za lažni tiramisu sa ovsenim pahuljicama:
Pripremite sastojke
U posudi pomešajte ovsene pahuljice, čia semenke, javorov sirup ili med, pa sipajte mleko i kafu. Kafu napravite tako što instant kafu pomešate sa vrelom vodom.
Ohladite
Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider preko noći ili nekih 2 sata. U posudi pomešajte jogurt i javorov sirup ili med. Sve dobro sjedinite, pa sipajte preko ovsenih pahuljica.
Ukrasite tiramisu
Ukrasite kolač kakaom i služite. Prijatno!
Pročitajte i ovo: Neodoljive tiramisu kuglice - sitni kolači koji se lako prave
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus