Kolač od ovsenih pahuljica i banana pravi se bez brašna i šećera, uz dodatak kakaoa. Pravi se za pet minuta od samo nekoliko sastojaka. Ako volite ovsene pahuljice isprobajte i posne krofne sa jabukama i ovsenim pahuljicama . Evo kako se pravi slatkiš od ovsenih pahuljica. Pogledajte kako se pravi:
Sastojci:
- 120 g ovsa
- 250 ml toplog mleka
- 2 zrele banane
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 30 g kakaoa
- 5 g praška za pecivo
- ukrasiti orasima (opciono)100 g crne čokolade (bez dodatog šećera)
- 50 ml biljnog mleka
Recept za slatkiš od ovsenih pahuljica
Natopite ovsene pahuljice mlekom
Ovsene pahuljice prelijte mlekom i ostavite da odstoje 10 minuta. Izgnječite dve banane viljuškom, pomešajte ih sa jajima i prstohvatom soli. Izmešajte metlicom. Dodajte kakao i prašak za pecivo.
Pecite
Opet dobro izmutite metlicom. Pomešajte sa ovsenim pahuljicama i dobro izmešajte lopaticom. Vatrostalnu posudu premažite puterom i sipajte smesu. Kada je izravnate pospite orahe odozgo ako želite. Pecite 35-40 minuta na 180°C. Nakon toga
Prelijte otopljenom čokoladom
Komadiće crne čokolade prelijte toplim mlekom i mešajte dok se ne otopi. Ubacite je u vrećicu i prelijte preko pečenog slatkiša. Ostavite da se ohladi, isecite i uživajte.
Pročitajte recept za lažni tiramisu sa ovsenim pahuljicama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus