Kada vam se jede nešto slatko, a ne želite da provodite puno vremena u kuhinji, onda je ovaj recept najbolji izbor. Napravite ukusne posne krofne sa jabukama i ovsenim pahuljicama. Za pripremu testa je potrebno samo 10 minuta. Ovsene pahuljice možete da koristite za različite posne kolače, ali krofne su nešto što svi vole.
Sastojci:
- 2 jabuke
- 30 ml vode
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 50 g oraha
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Recept za posne krofne sa ovsenim pahuljicama i jabukama:
Napravite pire od jabuka
Jabuke oljutite i isecite, pa stavite u blender. Sipajte vodu i dobro izblendirajte. Pire od jabuka je gotov.
Napravite smesu za krofne
Izblendirajte i ovsene pahuljice, kao i orahe. Zatim sipajte pire od jabuka i vanilu, pa sve dobro promešajte.
Napravite krofne
Sipajte smesu u plitki kalup za proje, koji ste prethodno malo nauljili. Zatim sipajte smesu za krofne unutra. Ako nemate plitki kalup za proje, možete da sipate i u kalup za mafine, samo onda sipajte 2-3 kašike smese. Nemojte da napunite kalup.
Pecite krofne
Stavite kalup u zagrejanu rerni i pecite krofne na 200°C oko 30 minuta.
Pročitajte i ovo: Kako se prave posne krofne od 2 sastojka
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem