Kada vam se jede nešto slatko, a ne želite da provodite puno vremena u kuhinji, onda je ovaj recept najbolji izbor. Napravite ukusne posne krofne sa jabukama i ovsenim pahuljicama. Za pripremu testa je potrebno samo 10 minuta. Ovsene pahuljice možete da koristite za različite posne kolače, ali krofne su nešto što svi vole. 

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • 30 ml vode 
  • 1 šolja ovsenih pahuljica 
  • 50 g oraha 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Recept za posne krofne sa ovsenim pahuljicama i jabukama:

13:11
Korak 1

Napravite pire od jabuka 

Jabuke oljutite i isecite, pa stavite u blender. Sipajte vodu i dobro izblendirajte. Pire od jabuka je gotov. 

13:14
Korak 2

Napravite smesu za krofne 

Izblendirajte i ovsene pahuljice, kao i orahe. Zatim sipajte pire od jabuka i vanilu, pa sve dobro promešajte. 

13:14
Korak 3

Napravite krofne

Sipajte smesu u plitki kalup za proje, koji ste prethodno malo nauljili. Zatim sipajte smesu za krofne unutra. Ako nemate plitki kalup za proje, možete da sipate i u kalup za mafine, samo onda sipajte 2-3 kašike smese. Nemojte da napunite kalup.  

13:19
Korak 4

Pecite krofne 

Stavite kalup u zagrejanu rerni i pecite krofne na 200°C oko 30 minuta. 

Pročitajte i ovo: Kako se prave posne krofne od 2 sastojka

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow punjene krofne

(StvarUkusa/S.B.)