Posle svečanog uskršnjeg ručka svi se najviše raduju kolačima ili torti. Ako želite ove godine da napravite nešto drugačije mi vam predlažemo da isprobate uskršnja gnezda. Ovi prelepi kolači se jednostavno prave i to od ovsenih pahuljica i čokolade.
Sastojci:
- 150 g ovsenih pahuljica
- 150 g šećera
- 60 g putera
- 100 ml mleka
- 2 kašičice kakaoa
- 10 g vanilin šećera
- 100 g putera od kikirikija
- 100 g čokolade
- 30 g suvog grožđa
- 30 g oraha
Recept za uskršnja gnezda od ovsenih pahuljica:
Pripremite smesu
Istopite puter u šerpi, pa sipajte mleko i dodajte šećer, kakao i vanilin šećer. Kuvajte dok ne krene da ključa, a za to vreme neprestano mešajte. Sklonite šerpu sa vatre, dodajte puter od kikirikija i dobro promešajte. Sipajte ovsene pahuljice i ponovo mešajte dok ne postane glatko.
Napravite gnezda
Dobijenu smesu podelite na 6 jednakih delova i oblikujte loptice. Ostavite ih da se malo ohlade, nekih 5 minuta. Zatim prstima lagano pritiskajte loptice da se formiraju gnezda. Treba da napravite udubljenja u sredini. Poređajte na tacnu i ostavite u frižideru sat vremena.
Istopite čokoladu
Otopite čokoladu i sipajte u gnezda. Ostavite da se malo ohladi. Zatim ukrasite suvim grožđem i seckanim orasima. Možete da dodate i čokoladna jaja.
Pročitajte i ovo: Uskršnja gnezda punjena čokoladnim jajima
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem