Posle svečanog uskršnjeg ručka svi se najviše raduju kolačima ili torti. Ako želite ove godine da napravite nešto drugačije mi vam predlažemo da isprobate uskršnja gnezda. Ovi prelepi kolači se jednostavno prave i to od ovsenih pahuljica i čokolade.
Sastojci:
- 150 g ovsenih pahuljica
- 150 g šećera
- 60 g putera
- 100 ml mleka
- 2 kašičice kakaoa
- 10 g vanilin šećera
- 100 g putera od kikirikija
- 100 g čokolade
- 30 g suvog grožđa
- 30 g oraha
Recept za uskršnja gnezda od ovsenih pahuljica:
Pripremite smesu
Istopite puter u šerpi, pa sipajte mleko i dodajte šećer, kakao i vanilin šećer. Kuvajte dok ne krene da ključa, a za to vreme neprestano mešajte. Sklonite šerpu sa vatre, dodajte puter od kikirikija i dobro promešajte. Sipajte ovsene pahuljice i ponovo mešajte dok ne postane glatko.
Napravite gnezda
Dobijenu smesu podelite na 6 jednakih delova i oblikujte loptice. Ostavite ih da se malo ohlade, nekih 5 minuta. Zatim prstima lagano pritiskajte loptice da se formiraju gnezda. Treba da napravite udubljenja u sredini. Poređajte na tacnu i ostavite u frižideru sat vremena.
Istopite čokoladu
Otopite čokoladu i sipajte u gnezda. Ostavite da se malo ohladi. Zatim ukrasite suvim grožđem i seckanim orasima. Možete da dodate i čokoladna jaja.
Pročitajte i ovo: Uskršnja gnezda punjena čokoladnim jajima
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus