Uskrs je najsrećnijih hrišćanski praznik, a tradicija farbanja jaja je nešto čemu se svi raduju. Približava se katolički Uskrs, a ako ga slavite donosimo vam super recept za kolač. Ako želite da obogatite uskršnju trpezu postoje jednostavni recepti za hranu i poslastice koje će ulepšati svaku trpezu. Danas vam predlažemo da napravite predivan uskršnji kolač u obliku gnezda koji se puni čokoladnim jajima.
Sastojci:
- 1 kesa mančmeloa
- 50 g putera od kikirikija
- 3 kašike putera
- 3 velike kese grisina
- 40 mini čokoladnih jaja
Recept za uskršnja gnezda - preslatki kolač:
Istopite mančmelou
U šerpu stavite mančmelou, puter i puter od kikirkija. Kuvajte uz neprestano mešanje, dok se ne mančmelou ne istopi. Biće potrebno nekih 5 minuta.
Pomešajte sa grisinama
Grisine iseckajte, pa preko sipajte istopljeni mančmelou. Lepo sjedinite da mančmelou lepo obloži grisine.
Napravite gnezda
Ruke nauljite ili premažite puterom, pa uzmite malo smese sa grisinama i u rukama oblikujte gnezda. To znači da oblikujete loptice, pa pritisnite palcem sredinu kako biste oblikovali gnezno. Stavite unutra čokoladna jaja i kolač je spreman.
Pročitajte i ovo: Kolač za Uskrs kojem nećete odoleti
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus