Kada su napolju vrućine uvek nam više prijaju hladne poslastice, kao što je sladoled. Njega možete da napravite od skoro svih namirnica, samo je pitanje da li volite čokoladni ili voćni. Ipak, ako se pridržavate Uskršnjeg posta, a želite da se rashladite sladoledom, predlažemo vam da isprobate ovaj recept. Napravite posni sladoled od čokolade i višanja koji dosta podseća na čuvenu Švarcvald tortu.
Sastojci:
- 400 ml kokosovog mleka
- 350 g višanja
- 100 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 150 g posne čokolade
Recept za posni sladoled od čokolade sa višnjama:
Pripremite sastojke
U blenderu pomešajte višnje, vanilu, mleko i šećer. Dobro sjedinite, pa sipajte u posudu u kojoj ćete čuvati sladoled.
Dodajte čokoladu
Čokoladu istopite na pari, pa dodajte u sladoled i sve dobro promešajte. Stavite sladoled u zamrzivač i ostavite preko noći da se stegne.
Služite sladoled
Ovako pripremljen posni sladoled možete da služite sa još nekim ukusom ili možete da ga jedete samog.
Pročitajte i ovo: Sladoled koji Putin obožava
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem