Restovani krompir se često jeo u Jugoslaviji, a pravio se uglavnom sa slatkom paprikom. Danas postoje različiti recepti za restovani krompir, a mnogi kuvari su mu poboljšali ukus tako što su dodali bujon i slaninu. Ako volite da ga jedete, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Napravite restovani krompir na indijski način, a to znači da u njega dodate raznovrsne aromatične začine i grašak.

Sastojci:

  • 550 g krompira
  • 3 kašike ulja 
  • 1/2 kašičice semena kumina
  • 1 crni luk 
  • 2 čena belog luka 
  • 1/2 kašike đumbira
  • 1,5 kašika paradajz paste
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 1/2 kašičice mlevenog kima
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • 1 kašičica paprike 
  • 3 kašike vode
  • 70 g smrznutog graška
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1/2 veze korijandera 

Recept za indijski restovani krompir sa graškom:

10:43
Korak 1

Pripremite krompir 

Krompir oljušitite, pa dobro operite. Isecite na manje kocke, pa kuvajte na pari. To znači da krompir stavite u šerpu sa tankim dnom, pa onda tu šerpu stavite na šerpu sa ključalom vodom. Kuvajte na pari nekih 15 minuta. 

10:48
Korak 2

Pomešajte sastojke 

U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte kumin i posle minut dodajte sitno seckan crni luk. Posolite i pržite dok ne omekša, pa dodajte sitno seckani beli luk, kao i đumbir. Posle 2 minuta dodajte paradajz pastu, kao i mleveni korijander, slatku papriku, biber, kim i kurkumu. Dobro promešajte, pa dodajte grašak i sipajte vodu. Pržite još nekih 3 minuta, uz neprestano mešanje. 

10:48
Korak 3

Dodajte krompir 

Zatim u tiganj dodajte krompir, promešajte i pržite još par minuta. Malo varjačom ili viljuškom pritinsite krompir da ga podelite. 

Pročitajte i ovo: Pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom

BONUS VIDEO: 

Instagram/ somethingnutritious  Pečeni krompir

(StvarUkusa/S.B.)