Restovani krompir se pravi od najomiljenijeg povrća, a najjeftiniji je prilog. Savršeno se slaže uz bilo koje meso, kao i sa sarmom ili podvarkom. Ono što je bitno kod ovog priloga jeste da odaberete odgovarajući krompir, jer od njega sve zavisi, a znaćete da je dobar ako ima što više skroba. Mnoge domaćice prave restovani krompir na masti i sa malo slatke crvene paprike, ali mi vam predlažemoda umesto masti koristite bujon. U njemu je tajna najboljeg restovanog krompira, a bujon uvek treba da imate u zamrzivaču jer popravlja ukus skoro svakom jelu i vredan je sastojak.
- Sastojci:
- 2 crna luka
- 1 kg krompira
- 1 čaša pilećeg bujona
- malo slatke crvene paprike
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na kocke. Zatim ga obarite u ključaloj vodi nekih 5-10 minuta. Na ulju dobro propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte bujon. Bujon ako nemate spreman, napravite tako što ćete pola pileće kocke za supu rastopiti u vreloj vodi. Kada tečnost malo ispari dodajte proceđeni krompir i malo ga pritisnite viljuškom. Pospite slatkom crvenom paprikom. Promešajte sastojke, a ako želite možete da ga stavite u rernu da se zapeče ili da ga pržite na šporetu. Ako volite da eksperimentišete sa hranom, dodajte mu i pržene pečurke.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus