Pred vama je jednostavan recept za sendvič kolač punjen kremom od lešnika. Priprema je veoma jednostavna, a slatkiš se topi u ustima. Za manje od pola sata imaćete poslasticu kojom možete iznenaditi ukućane ili poslužiti goste. Sve se samo smućka i izlije u pleh za pečenje. Ovaj sendvič kolač postaće vam omiljeni.
- Sastojci:
- 1 jaje
- 8g vanilin šećera
- 170g šećera
- prstohvat soli
- 140ml ulja
- 125g jogurta od vanile
- 140ml mleka
- 240g brašna
- 8g praška za pecivo
- 1 kašika kakao praha
- krem od lešnika
Priprema:
U činiju dodajte jaje, vanilin šećer, šećer i so i mešajte dok se šećer ne rastvori. Dodajte ulje, vanila jogurt i mleko pa umutite. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Sipajte 5 kašika mešavine u malu činiju, dodajte kakao prah i promešajte. Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte ga špatulom. Dodajte mešavinu kakaoa u kesu za šlag i sipajte preko smese u kalupu. Formirajte oblike pomoću štapića za ražnjić. Prebacite u rernu i pecite na 180°C 20 minuta.
Ispečeno testo nakon pečenja isecite i prebacite na dasku za sečenje. Prepolovite, okrenite i uklonite papir za pečenje. Na jednu polovinu namažite krem od lešnika i zatvorite drugom polovinom. Isecite na kriške i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem