Čak iako niste ljubitelj bundeve, ovu pitu ćete obožavati. Toliko je sočna da se topi u ustima. Recept je sa merom na čaše tako da će uspeti svima, čak i početnicima u kuvanju. Rezultat je sočna pita bundevara od sipkavog testa, koja je lepa i topla i hladna.

  • Sastojci
  • Testo:
  • 1 čaša brašna
  • 1 čaša griza
  • 1 čaša šećera
  • prstohvat soli
  • 200 g putera
  • Fil:
  • 800 g bundeve
  • 100 g šećera
  • 1 limun

Priprema:

Bundevu očistite i izrendajte. U to dodajte šećer, koricu i sok od limuna pa promešajte. Za testo pomešajte čašu brašna, šećera i griza. Dodajte prstohvat soli i izrendan puter pa rukama umesite testo. Trećinu testa sipajte na dno kalupa, preko polovinu fila od bundeve, pa testo, bundevu i završite testom. Pecite na 180 stepeni 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE