Po društvenim mrežama veoma je postao popularan recept za japanski kolač od sira, za čiju pripremu je potrebno samo tri sastojka, a mogu lako da ga naprave i potpuni amateri u kuhinji. Mnogi ga još nazivaju i japanski čizkejk, jer se pravi od krem sira, a neverovatno je mekan i vazdušast poput pamuka. Ukoliko već niste, vreme je da isprobate ovo penasto zadovoljstvo.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 120 g bele čokolade
- 120 g krem sira
Priprema:
Stavite čokoladu da se topi na pari. Odvojite žumanca i belanca, pa umutite belanca u čvrst sneg. Kada se čokolada otopi, umešajte krem sir i žumanca, pa polako dodajte umućena belanca. Smesu sipajte u kalup, pa ga stavite u pleh u koji ste oko kalupa sipali vodu. Pecite na 170°C 15 minuta, a zatim ugasite rernu i ostavite ga još 15 minuta. U toku pečenja nemojte da otvarate rernu. Kada se prohladi izvadite ga iz kalupa i po želji pospite šećerom u prahu. U videu u nastavku teksta pogledajte recept.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem