Leto još nije gotovo i vreme je da maksimalno iskoristimo sezonske sastojke. Napravite neverovatnu grčku osvežavajuću poslasticu sa kajsijama i jogurtom. Preliva se sirupom, a šafran i cimet učiniće da vaš dom miriše danima. Zanimljiva posalastica je odlična kada vam se najave gosti, ali i posle fenomenalnog ručka. 

Sastojci: 

  • 250 ml hladne vode
  • 50 g šećera
  • 1 štapić cimeta
  • prstohvat šafrana 
  • 1 kašika meda
  • 12 kajsija
  • 150 g grčkog jogurta (po čaši)
  • 50 g pistaća 

Priprema:
Sipajte vodu, šećer, štapić cimeta, šafran i med u šerpu i zagrevajte dok se šećer ne rastopi. Kuvajte još 5 minuta nakon toga i dodajte kajsije kojima ste izvadili košticu i koje ste prepolovili na pola. Kuvajte još 5 minuta, pa sklonite sa šporeta i izvadite štapić cimeta. U čaše sipajte jogurt (po 150 g) i preko stavite tople kajsije (po 3 komada ili više) i prelijte dobijenim sirupom. Pospite seckanim pistaćima. 

Izvro: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE