Leto još nije gotovo i vreme je da maksimalno iskoristimo sezonske sastojke. Napravite neverovatnu grčku osvežavajuću poslasticu sa kajsijama i jogurtom. Preliva se sirupom, a šafran i cimet učiniće da vaš dom miriše danima. Zanimljiva posalastica je odlična kada vam se najave gosti, ali i posle fenomenalnog ručka.
Sastojci:
- 250 ml hladne vode
- 50 g šećera
- 1 štapić cimeta
- prstohvat šafrana
- 1 kašika meda
- 12 kajsija
- 150 g grčkog jogurta (po čaši)
- 50 g pistaća
Priprema:
Sipajte vodu, šećer, štapić cimeta, šafran i med u šerpu i zagrevajte dok se šećer ne rastopi. Kuvajte još 5 minuta nakon toga i dodajte kajsije kojima ste izvadili košticu i koje ste prepolovili na pola. Kuvajte još 5 minuta, pa sklonite sa šporeta i izvadite štapić cimeta. U čaše sipajte jogurt (po 150 g) i preko stavite tople kajsije (po 3 komada ili više) i prelijte dobijenim sirupom. Pospite seckanim pistaćima.
Izvro: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem