Fahite potiču iz Meksika i to je popularan način pripremanja mesa. Proprži se meso sa začinima, a onda se dodaju paprika i luk. Služi se u tortilji, ali može da se jede i bez nje. Meso možete da izabere koje najviše volite, a u ovom receptu je korišćena piletina. Ukusno i zanimljivo jelo svideće vam se na pravi zalogaj.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea ili bataka
- 3 paprike
- 1 crni/ljubičasti luk
- 1/4 šolje ulja
- 4 čena belog luka
- 1/2 kašičice kima
- 5 zrna bibera
- 1 kašičica origana
- 1 kašika tucanih paprika
- 1/4 šolje limunovog soka
Priprema:
Meso isecite na manje komade, a u avanu pomešajte beli luk i so, pa ustinite. Dodajte ostale začine i limunov sok, pa sve lepo sjedinite. Sipajte preko mesa i dobro sjedinite. Meso propržite, pa izvadite iz tiganja. Zatim u isti tiganj stavite krupno sečen ljubičasti luk, a kada se proprži dodajte paprike isečene na trake. Uzmite paprike različite boje, lepše će izgledati. Kada se povrće prodinsta vratite meso.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom