Fahite potiču iz Meksika i to je popularan način pripremanja mesa. Proprži se meso sa začinima, a onda se dodaju paprika i luk. Služi se u tortilji, ali može da se jede i bez nje. Meso možete da izabere koje najviše volite, a u ovom receptu je korišćena piletina. Ukusno i zanimljivo jelo svideće vam se na pravi zalogaj. 

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea ili bataka 
  • 3 paprike 
  • 1 crni/ljubičasti luk 
  • 1/4 šolje ulja 
  • 4 čena belog luka
  • 1/2 kašičice kima
  • 5 zrna bibera
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašika tucanih paprika 
  • 1/4 šolje limunovog soka

Priprema:

Meso isecite na manje komade, a u avanu pomešajte beli luk i so, pa ustinite. Dodajte ostale začine i limunov sok, pa sve lepo sjedinite. Sipajte preko mesa i dobro sjedinite. Meso propržite, pa izvadite iz tiganja. Zatim u isti tiganj stavite krupno sečen ljubičasti luk, a kada se proprži dodajte paprike isečene na trake. Uzmite paprike različite boje, lepše će izgledati. Kada se povrće prodinsta vratite meso. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE