Sastojci:

  • 500 g dinje
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 ml punomasnog mleka
  • 150 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika limunovog soka

Recept za domaći sladoled od dinje:

Da biste napravili ovaj domaći sladoled prvo počnite sa pripremom dinje. Očistite je, pa isecite na kockice i stavite u blender. Dodajte sok od limuna i blendirajte dok ne dobijete glatki pire. Ostavite pire i pripremite ostale sastojke.

U šerpi pomešajte slatku pavlaku, mleko i šećer. Zagrejte sastojke na srednjoj vatri, stalno mešajući dok se šećer potpuno ne rastvori, ali nemojte pustiti da proključa. Sklonite posudu sa vatre i ostavite da se smeša malo ohladi. U ohlađenu mešavinu mleka i slatke pavlake dodajte pire od dinje.

Sipajte i ekstrakt vanile i dobro promešajte dok smesa ne postane glatka. Zatim sipajte smesu u široku posudu i pokrijte je. Stavite u zamrzivač i ostavite da se hladi oko 4 sata, mešajući svakih sat vremena da razbijete kristale leda i dobijete kremastu teksturu. Kada sladoled postigne željenu konzistenciju, izvadite ga iz zamrzivača i ostavite da malo omekša pre serviranja.

Sladoled je savršena letnja poslastica, naročito ako je domaći. Možda ćete želeti da napravite i brzinski sladoled od banane kakav još niste probali.

Pročitajte kako se pravi domaći sladoled od malina

BONUS VIDEO

Instagram/pp_polezno_pp Recept za sladoled za decu bez šećera

StvarUkusa