Sastojci:
- 500 g dinje
- 200 ml slatke pavlake
- 200 ml punomasnog mleka
- 150 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika limunovog soka
Recept za domaći sladoled od dinje:
Da biste napravili ovaj domaći sladoled prvo počnite sa pripremom dinje. Očistite je, pa isecite na kockice i stavite u blender. Dodajte sok od limuna i blendirajte dok ne dobijete glatki pire. Ostavite pire i pripremite ostale sastojke.
U šerpi pomešajte slatku pavlaku, mleko i šećer. Zagrejte sastojke na srednjoj vatri, stalno mešajući dok se šećer potpuno ne rastvori, ali nemojte pustiti da proključa. Sklonite posudu sa vatre i ostavite da se smeša malo ohladi. U ohlađenu mešavinu mleka i slatke pavlake dodajte pire od dinje.
Sipajte i ekstrakt vanile i dobro promešajte dok smesa ne postane glatka. Zatim sipajte smesu u široku posudu i pokrijte je. Stavite u zamrzivač i ostavite da se hladi oko 4 sata, mešajući svakih sat vremena da razbijete kristale leda i dobijete kremastu teksturu. Kada sladoled postigne željenu konzistenciju, izvadite ga iz zamrzivača i ostavite da malo omekša pre serviranja.
Sladoled je savršena letnja poslastica, naročito ako je domaći. Možda ćete želeti da napravite i brzinski sladoled od banane kakav još niste probali.
Pročitajte kako se pravi domaći sladoled od malina
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus