Sastojci:

  • 4 žumanca
  • 50 g šećera
  • Prstohavat morske soli
  • 480 g slatke pavlake
  • 340 g zrelih malina, smrznutih ili svežih
  • 1 kašika sveže ceđenog soka od limuna

Recept za domaći sladoled od malina:

U šerpu sipajte šećer, so, žumanca i slatku pavlaku. Stavite na srednje nisku vatru. Kuvajte dok se dno krema ne zgusne. Prebacite u činiju (ako vidite komadiće kreme, procedite je kroz sitno sito u činiju) i ostavite na stranu. Pasirajte maline u blenderu.

Stavite sitno sito preko posude sa kuvanim kremom i sipajte pire od malina u cediljku. Promešajte i pritisnite da procedite što je moguće više pirea. Dodajte limunov sok u mešavinu i mešajte dok se sve ne sjedini.

Ako želite, možete dodati malo ekstrakta vanile. Ostavite smesu na sobnoj temperaturi, a zatim pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider preko noći (ili najmanje 6-8 sati).

Ako se malo krema steglo na vrhu, promešajte da se sjedini. Dobro umutite smesu mikserom ili još bolje aparatom za sladoled, prebacite u posudu koja može hermetički da se zatvori i zamrznite. Uživajte u sladoledu kada poželite.

Domaći sladoled od malina je vrlo raskošan i prednost je što možete da koristite i sveže i zamrznute maline. Ukoliko volite ovakvu vrstu osveženja, možda ćete želeti da isprobate i domaći sladoled od limuna.

Pročitajte kako se pravi pohovani sladoled kao iz restorana

BONUS VIDEO

Recept za sladoled za decu bez šećera Instagram/pp_polezno_pp

StvarUkusa/L.S.