Sastojci:
- 4 žumanca
- 50 g šećera
- Prstohavat morske soli
- 480 g slatke pavlake
- 340 g zrelih malina, smrznutih ili svežih
- 1 kašika sveže ceđenog soka od limuna
Recept za domaći sladoled od malina:
U šerpu sipajte šećer, so, žumanca i slatku pavlaku. Stavite na srednje nisku vatru. Kuvajte dok se dno krema ne zgusne. Prebacite u činiju (ako vidite komadiće kreme, procedite je kroz sitno sito u činiju) i ostavite na stranu. Pasirajte maline u blenderu.
Stavite sitno sito preko posude sa kuvanim kremom i sipajte pire od malina u cediljku. Promešajte i pritisnite da procedite što je moguće više pirea. Dodajte limunov sok u mešavinu i mešajte dok se sve ne sjedini.
Ako želite, možete dodati malo ekstrakta vanile. Ostavite smesu na sobnoj temperaturi, a zatim pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider preko noći (ili najmanje 6-8 sati).
Ako se malo krema steglo na vrhu, promešajte da se sjedini. Dobro umutite smesu mikserom ili još bolje aparatom za sladoled, prebacite u posudu koja može hermetički da se zatvori i zamrznite. Uživajte u sladoledu kada poželite.
Domaći sladoled od malina je vrlo raskošan i prednost je što možete da koristite i sveže i zamrznute maline. Ukoliko volite ovakvu vrstu osveženja, možda ćete želeti da isprobate i domaći sladoled od limuna.
Pročitajte kako se pravi pohovani sladoled kao iz restorana
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus