Sastojci:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 40 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 prstohvat soli
- 1 list lisnatog testa, odmrznutog
- 1 jaje, žumance i belance odvojeno
Za preliv:
- 60 g šećera u prahu
- 1/4 kašičice vanilinog šećera
- 2 kašike mleka
Recept za slatko dansko pecivo sa krem sirom:
Obložite pleh papirom za pečenje. Postavite žicu za rernu u sredinu i zagrejte je na 200 ° C. Pomešajte krem sir, šećer u prahu, ekstrakt vanile, žumance i so, dok smesa ne postane glatka i svetla. Raširite list lisnatog testa, obrišite višak brašna i stavite ga na pleh. Isecite ga tako da imate tri trake jednake veličine. Isecite trake na polovine. Koristite viljušku da perforirate oko bočnih strana svakog pravougaonika lisnatog testa, ostavljajući ivicu od centimetar.
Dodajte 2 supene kašike mešavine krem sira na svaki kvadrat. Ravnomerno rasporedite, pazeći da ostavite ivice čiste. Umutiti belanca dok smesa ne postane penasta. Umočite četku za pecivo u umućeno belance i lagano ga ocrtajte po ivicama. Ovo će lisnatom testu dati sjaj i zlatnu boju.
Pecite na 200 ° C 10 minuta, a zatim rotirajte pleh za pečenje. Nastavite da pečete 5 do 10 minuta, ili dok se ivice lisnatog testa ne podignu i ne postanu zlatno braon boje. Koristite lopaticu da izvadite pecivo iz pleha i ohladite na rešetki.
U posebnoj posudi pomešajte šećer u prahu, vanilin šećer i mleko. Na kraju, pokapajte ohlađeno dansko pecivo. Uživajte!
Dansko pecivo možete da napravite sami kod kuće, uz par sastojaka. Možete i da ga zasladite džemom nakon pečenja, ali u originalu nije previše slatko. Ukoliko volte peciva, možda ćete želeti da napravite i rolnice sa cimetom.
Pročitajte i kako da napravite 3 različita slatka peciva od jedne smese
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus