Po originalnom receptu se ove kiflice služe prazne, ali ih možete filovati ako više volite.
Sastojci:
- 400 g brašna T400 belo
- 250 g margarina (maslaca)
- 100 g šećera
- 100 g mlevenih oraha
- 2 dcl mleka
- 1 kašika ulja
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Margarin sobne temeperature pomešajte sa šećerom i izdrobite viljuškom. Dodajte brašno i orahe, pa malo rukama sjedinite. Zatim dodajte mleko i ulje, pa umesite testo koje se ne lepi. Ostavite testo da odstoji sat vremena. Zatim odavajajte po malo testa, razvaljajte u krug i urolajte kiflice. Ako želite stavite neki fil. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C neki 30-35 minuta. Kiflice uvaljajte u šećer u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: emilinakuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem