Po originalnom receptu se ove kiflice služe prazne, ali ih možete filovati ako više volite.
Sastojci:
- 400 g brašna T400 belo
- 250 g margarina (maslaca)
- 100 g šećera
- 100 g mlevenih oraha
- 2 dcl mleka
- 1 kašika ulja
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Margarin sobne temeperature pomešajte sa šećerom i izdrobite viljuškom. Dodajte brašno i orahe, pa malo rukama sjedinite. Zatim dodajte mleko i ulje, pa umesite testo koje se ne lepi. Ostavite testo da odstoji sat vremena. Zatim odavajajte po malo testa, razvaljajte u krug i urolajte kiflice. Ako želite stavite neki fil. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C neki 30-35 minuta. Kiflice uvaljajte u šećer u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: emilinakuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus