Prženi sladoled je desert napravljen od kuglice sladoleda koja je jako zamrznuta, a potom uvaljana u hrskavu smesu ili testo, pre nego što se počne da se prži u vrelom ulju. Ukoliko ste ljubitelji sladoleda, možda ćete želeti da napravite i domaći sladoled od jagoda. Evo i kako da napravite pohovani sladoled koji će svi ukućani obožavati.

Sastojci:

  • 1 kg sladoleda od vanile
  • 250 g zdrobljenih kukuruznih pahuljica
  • 130 g kokosovih pahuljica
  • 4 kašičice cimeta
  • 3 velika belanca
  • 2 kašike šećera
  • Ulje za prženje
  • Čokoladni sirup ili med za prelivanje

Recept za pohovani sladoled kao iz restorana:

Stavite šest kugli sladoleda na pleh za pečenje. Zamrznite ih minimum na 2 sata. U plitkoj posudi pomešajte kukuruzne pahuljice, kokos i cimet. Zamrznute kuglice sladoleda uvaljajte u mešavinu mrvica. Vratite ih na pleh za pečenje i ponovo zamrznite na najmanje 30 minuta. Sačuvajte preostalu mešavinu mrvica za sledeće korake.

U srednjoj činiji umutite belanca i šećer dok ne postanu penasti. Umočite premazane kuglice sladoleda u mešavinu jaja, pa ponovo dobro uvaljajte u mešavinu mrvica. Ponovo zamrznite na sat vremena. U međuvremenu, ohladite tanjir u frižideru. Kada ste spremni za prženje, zagrejte ulje u šerpi. Postavite ohlađeni tanjir pored tiganja. Izvadite jednu po jednu kuglicu sladoleda iz zamrzivača. Brzo umočite u vrelo ulje, dok površina ne postane hrskava i braon, 8 do 10 sekundi. Izvadite iz vrelog ulja šupljikavom kašikom i stavite na ohlađeni tanjir. Ponovite sa preostalim kuglicama sladoleda. Servirajte odmah uz malo preliva po želji.

Pročitajte kako se pravi čokoladni sladoled sendvič

BONUS VIDEO

Tiktok/reesewitherspoon Sneg sladoled

StvarUkusa/L.S