Sastojci:
- 230 g rezanaca
- 1 jabuka srednje veličine
- isečeni tostirani bademi za ukras
- 60 g putera
- 1 kašika cimeta
- 30 g smeđegšećera
- 60 g krem sira, omekšanog
- 30 g šećera u prahu
- 30 ml mleka
- 1 vanilin šećer
Recept za slatke rezance sa jabukama i mlečnim prelivom:
Skuvajte rezance i ohladite ih. Nakon toga, rastopite puter u tiganju na laganoj vatri. Umešajte smeđi šećer i cimet. Promešajte i ostavite na stranu.
Potom umutite krem sir, mleko i vanilin šećer, dok smesa ne postane glatka. Postepeno umutite šećer u prahu, dok ne postane glatko i bez grudica. Prebacite preliv u kesu.
Oljuštite i isecite jabuku na tanke trake. U činiji pomešajte ohlađene rezance sa trakama jabuka. Dodajte preliv od cimeta. Dobro sve izmešajte pa prelijte mlečnim prelivom. Ukrasite komadićima badema.
Kremasti i drugačiji desert od rezanaca, jabuka i mlečnog preliva je idealan ako želite da promenite rutinu i isprobate nešto sasvim drugačije. Ako volite deserte, isprobajte i banana hleb sa kiselom pavlakom.
Pročitajte i kako se pravi ukusni krem od jaja i cimeta
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem