Sastojci:
- 230 g rezanaca
- 1 jabuka srednje veličine
- isečeni tostirani bademi za ukras
- 60 g putera
- 1 kašika cimeta
- 30 g smeđegšećera
- 60 g krem sira, omekšanog
- 30 g šećera u prahu
- 30 ml mleka
- 1 vanilin šećer
Recept za slatke rezance sa jabukama i mlečnim prelivom:
Skuvajte rezance i ohladite ih. Nakon toga, rastopite puter u tiganju na laganoj vatri. Umešajte smeđi šećer i cimet. Promešajte i ostavite na stranu.
Potom umutite krem sir, mleko i vanilin šećer, dok smesa ne postane glatka. Postepeno umutite šećer u prahu, dok ne postane glatko i bez grudica. Prebacite preliv u kesu.
Oljuštite i isecite jabuku na tanke trake. U činiji pomešajte ohlađene rezance sa trakama jabuka. Dodajte preliv od cimeta. Dobro sve izmešajte pa prelijte mlečnim prelivom. Ukrasite komadićima badema.
Kremasti i drugačiji desert od rezanaca, jabuka i mlečnog preliva je idealan ako želite da promenite rutinu i isprobate nešto sasvim drugačije. Ako volite deserte, isprobajte i banana hleb sa kiselom pavlakom.
Pročitajte i kako se pravi ukusni krem od jaja i cimeta
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus