Sastojci:

  • 230 g rezanaca
  • 1 jabuka srednje veličine
  • isečeni tostirani bademi za ukras
  • 60 g putera
  • 1 kašika cimeta
  • 30 g smeđegšećera
  • 60 g krem sira, omekšanog
  • 30 g šećera u prahu
  • 30 ml mleka
  • 1 vanilin šećer

Recept za slatke rezance sa jabukama i mlečnim prelivom:

Skuvajte rezance i ohladite ih. Nakon toga, rastopite puter u tiganju na laganoj vatri. Umešajte smeđi šećer i cimet. Promešajte i ostavite na stranu.

Potom umutite krem sir, mleko i vanilin šećer, dok smesa ne postane glatka. Postepeno umutite šećer u prahu, dok ne postane glatko i bez grudica. Prebacite preliv u kesu.

Oljuštite i isecite jabuku na tanke trake. U činiji pomešajte ohlađene rezance sa trakama jabuka. Dodajte preliv od cimeta. Dobro sve izmešajte pa prelijte mlečnim prelivom. Ukrasite komadićima badema.

Kremasti i drugačiji desert od rezanaca, jabuka i mlečnog preliva je idealan ako želite da promenite rutinu i isprobate nešto sasvim drugačije. Ako volite deserte, isprobajte i banana hleb sa kiselom pavlakom.

Pročitajte i kako se pravi ukusni krem od jaja i cimeta

BONUS VIDEO

Instagram/beccasgreatbakes Pita sa jabukama iz tiganja

StvarUkusa/L.S.