Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 3 jajeta
- 42 g živog kvasca
- 60 ml ulja
- 200 g ratluka
- 400 ml mleka
- limunova kora od 1 limuna
- 1 vanilin šećer
Recept za slatke kiflice sa ratlukom:
Pomešajte 1 kašiku šećera, 3 kašika brašna i kvasac sa 200 ml mleka i ostavite po strani. Za to vreme prosejte brašno. U dubljoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte preostalo mleko, koricu 1 limuna, vanilin šećer i penasti kvasac. Dobro promešajte i počnite da dodajete brašno.
Zamesiti testo i ostaviti oko 1 sat dok se ne udvostruči. Podeliti testo na četiri loptice. Svaku loptu razvaljajte i isecite na 8 identičnih trouglova. Na široku ivicu stavite parče ratluka i urolajte.
Gotove kiflice ostavite da odmaraju 30 minuta i premažite ih umućenim žumancetom u koje je dodato malo mleka. Pospite ih šećerom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta ili dok ne porumene.
Slatke kiflice sa ratlukom sigurno do sada niste probali. Svi sastojci su uobičajeni, ali dobijate vrlo lagano pecivo u kome će svi uživati. Ako volite kiflice, možda ćete želeti da napravite i domaće kiflice sa džemom
Pročitajte i kako se prave kiflice punjene nutelom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem