Ne postoji ništa lepše od domaćih i mekanih kiflica, a pogotovo ako su punjene džemom. Na trpezi za doručak ili večeru često mogu da se nađu one punjene sirom, ali slatke su još lepše od slanih. Umesite testo i napravite najlepše kiflice iz kojih curi džem kafa zagrizete.
Sastojci:
- 100 ml kisele vode
- 90 ml ulja
- 280 g brašna
- 1 kašika šećera
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- džem za punjenje
Recept za domaće kiflice punjene džemom:
17:43
Korak 1
Umesite testo
Pomešajte sve sastojke u posudi, pa umesite mekano testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena.
17:44
Korak 2
Oblikujte kiflice
Istanjite testo u obliku kruga, pa isecite na trouglove. Napunite džemom i urolajte.
17:44
Korak 3
Pecite
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Slatke i slane mlečne kiflice
BONUS VIDEO:
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus