Ne postoji ništa lepše od domaćih i mekanih kiflica, a pogotovo ako su punjene džemom. Na trpezi za doručak ili večeru često mogu da se nađu one punjene sirom, ali slatke su još lepše od slanih. Umesite testo i napravite najlepše kiflice iz kojih curi džem kafa zagrizete.
Sastojci:
- 100 ml kisele vode
- 90 ml ulja
- 280 g brašna
- 1 kašika šećera
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- džem za punjenje
Recept za domaće kiflice punjene džemom:
17:43
Korak 1
Umesite testo
Pomešajte sve sastojke u posudi, pa umesite mekano testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena.
17:44
Korak 2
Oblikujte kiflice
Istanjite testo u obliku kruga, pa isecite na trouglove. Napunite džemom i urolajte.
17:44
Korak 3
Pecite
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Slatke i slane mlečne kiflice
BONUS VIDEO:
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem