Ne postoji ništa lepše od domaćih i mekanih kiflica, a pogotovo ako su punjene džemom. Na trpezi za doručak ili večeru često mogu da se nađu one punjene sirom, ali slatke su još lepše od slanih. Umesite testo i napravite najlepše kiflice iz kojih curi džem kafa zagrizete. 

Sastojci:

  • 100 ml kisele vode
  • 90 ml ulja
  • 280 g brašna
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • džem za punjenje

Recept za domaće kiflice punjene džemom:

17:43
Korak 1

Umesite testo 

Pomešajte sve sastojke u posudi, pa umesite mekano testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena. 

17:44
Korak 2

Oblikujte kiflice

Istanjite testo u obliku kruga, pa isecite na trouglove. Napunite džemom i urolajte. 

17:44
Korak 3

Pecite 

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. 

Pročitajte i ovo: Slatke i slane mlečne kiflice

BONUS VIDEO: 

Instagram/cooking_with_larisa Kiflice sa džemom