Kiflice, slane ili slatke, svi obožavaju, ali njihova priprema zahteva malo kulinarskog umeća. Ako znate da umesite testo, onda budite sigurni da će vam kiflice uspeti iz prvog pokušaja. Ako niste domaćica što se tiče testa, mi vam donosimo sjajan recept. Napravite slatke kiflice od lisnatog testa koje ćete nafilovati kremom sa ukusom vanile i proprženim jabukama. Ovako pripremljene kiflice možete da služite u svim prilikama, a odlično su rešenje kada vam dođu gosti.
Sastojci:
- 300 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 jaje
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 2 jabuke
- 20 g putera
- 2 pakovanja lisnatog testa
- Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
- Za dekoraciju:
- lešnici ili orasi
- šećer u prahu
Recept za kiflice od lisnatog testa punjene jabukama:
Napravite fil
U šerpi pomešajte mleko, dve kašike šećera i vanilin ekstrakt. Zatim dodajte umućeno jaje i skrob, pa sve dobro sjedinite. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi nekih pola sata.
Ispržite jabuke
Jabuke izrendajte, pa stavite u tiganj. Dodajte puter i kašiku šećera, pa promešajte. Pržite još par minuta. Izvadite jabuke u tanjir, pa ostavite da se ohlade.
Napravite kiflice
Tanko razvucite lisnato testo, pa pomoću nekog kalupa isecite veliki krug. Premažite ga filom, pa pospite jabukama. Preko stavite drugo lisnato testo koje ste razvukli i isekli na isti način kao prethodno. Lepo pričvrstite ivice, kako fil ne bi iscureo. Isecite trouglove i urolajte kiflice.
Pecite kiflice
Poređajte kiflice na pleh obložen pek papirom, pa premažite žumancetom koje ste umutili sa mlekom. Pospite seckanim lešnicima ili orasima i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta. Pospite šećerom u prahu.
Pročitajte i ovo: Kiflice sa orasima
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem