Bilo da su slatke ili slane, kiflice se pojedu čim se iznesu na trepzu. Naravno, domaće su lepše od kupovnih, a mi vam predlažemo da napravite i premekane kiflice punjene orasima. Testo se pravi sa kiselom pavlakom koja ga omekašava, a puni se šneom sa orasima. Najbolja kombinacija ukusa, a super su rešenje i kada samo želite da se počastite nečim slatkim. Uživajte!
- Sastojci:
- 280 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1/4 kašičice vanilin šećera
- 80 g putera
- 200 g kisele pavlake
- 1 žumance
- Za nadev:
- 1 belance
- 40 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 100 g oraha
- šećer u prahu
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećera, pa dodajte puter sobne temperature i lepo sjedinite sastojke. Zatim dodajte pavlaku i žumance i umesite glatko testo. Ubacite u kesu i stavite u frižider na 10-15 minuta. Belance, šećer i vanilin šećer umutite u čvrst šne, pa dodajte mlevene orahe. Lepo sjedinite. Testo podelite na 4 jednaka dela, pa svaki razvucite u tanak krug i isecite trouglove, pa svaki nafilujte i urolajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Uvaljajte u šećer u prahu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem