Bilo da su slatke ili slane, kiflice se pojedu čim se iznesu na trepzu. Naravno, domaće su lepše od kupovnih, a mi vam predlažemo da napravite i premekane kiflice punjene orasima. Testo se pravi sa kiselom pavlakom koja ga omekašava, a puni se šneom sa orasima. Najbolja kombinacija ukusa, a super su rešenje i kada samo želite da se počastite nečim slatkim. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 280 g brašna 
  • 1/2 kašičice praška za pecivo 
  • prstohvat soli 
  • 1/4 kašičice vanilin šećera 
  • 80 g putera 
  • 200 g kisele pavlake 
  • 1 žumance 
  • Za nadev: 
  • 1 belance 
  • 40 g šećera 
  • 1 kašičica vanilin šećera 
  • 100 g oraha 
  • šećer u prahu 

Priprema: 

U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećera, pa dodajte puter sobne temperature i lepo sjedinite sastojke. Zatim dodajte pavlaku i žumance i umesite glatko testo. Ubacite u kesu i stavite u frižider na 10-15 minuta. Belance, šećer i vanilin šećer umutite u čvrst šne, pa dodajte mlevene orahe. Lepo sjedinite. Testo podelite na 4 jednaka dela, pa svaki razvucite u tanak krug i isecite trouglove, pa svaki nafilujte i urolajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Uvaljajte u šećer u prahu.

BONUS VIDEO: 

Instagram/cooking_with_larisa Kiflice sa džemom

Izvor: Stvar ukusa