Tortama i kolačima niko ne može da odoli, pogotovo ako su čokoladne i ako se lako prave. Nema nište lepše nego kada se počastite ukusnom tortom koju ste sami napravili. Naš današnji predlog je da probate čokoladnu tortu sa keksom za koju vam ne treba ni puno truda, a ni vremena, a ni sastojci nisu preterano skupi.
- Sastojci:
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 60 g šećera
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 30 g brašna
- 30 g kukuruznog skroba
- 520 ml mleka
- 60 g putera
- 350 g kakao keksa
- Za glazuru:
- 200 g mlečne čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 90 g seckanog lešnika
Priprema:
Umutite jaje sa šećerom i prstohvatom soli, pa sipajte vanilu i mleko. Lepo sjedinite i dodajte prosejano brašno i skrob. Mešajte dok ne razbijete grudvice, pa onda kuvajte dok se ne zgunse, uz neprestano mešanje. U tepsiju poređajte keks, pa fil, keks, pa fil i tako dok ne utrošite. Poslednji sloj treba da vam bude fil. Stavite u frižider dok napravite glazuru. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa dodajte seckane lešnike i promešajte. Prelijte glazuru preko fila i vratite u frižider da se stegne.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus