Tortama i kolačima niko ne može da odoli, pogotovo ako su čokoladne i ako se lako prave. Nema nište lepše nego kada se počastite ukusnom tortom koju ste sami napravili. Naš današnji predlog je da probate čokoladnu tortu sa keksom za koju vam ne treba ni puno truda, a ni vremena, a ni sastojci nisu preterano skupi. 

  • Sastojci: 
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 60 g šećera
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 30 g brašna
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 520 ml mleka
  • 60 g putera
  • 350 g kakao keksa
  • Za glazuru: 
  • 200 g mlečne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake 
  • 90 g seckanog lešnika

Priprema: 

Umutite jaje sa šećerom i prstohvatom soli, pa sipajte vanilu i mleko. Lepo sjedinite i dodajte prosejano brašno i skrob. Mešajte dok ne razbijete grudvice, pa onda kuvajte dok se ne zgunse, uz neprestano mešanje. U tepsiju poređajte keks, pa fil, keks, pa fil i tako dok ne utrošite. Poslednji sloj treba da vam bude fil. Stavite u frižider dok napravite glazuru. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa dodajte seckane lešnike i promešajte. Prelijte glazuru preko fila i vratite u frižider da se stegne. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/hemsirenin_blogu Najkremastiji kolač

Izvor: Stvar ukusa