Recept za čokoladnu tortu sa keksom je toliko lak da će i najmanje iskusni ljudi u kuhinji sigurno moći da je pripreme. Ova torta, osim što je odličnog ukusa, odlično se uklapa i na svečanim trpezama. Bez sumnje će biti savršena za zabave, nedeljnu kafu ili praznike. Ako volite čokoladne torte, biće odličan izbor za vas.
- Sastojci:
- 150 g šećera
- 250 g putera
- 125 ml mleka
- 400 g mleka u prahu
- 200 g keksa
- 80 g kikirikija
- 4 kašike kakaoa
Priprema
Rastopite puter u šerpi. Zatim dodajte šećer, mleko i kakao. Sve zagrevamo na laganoj vatri i mešamo dok se sastojci ne sjedine i šećer potpuno ne rastvori. Sklonite šerpu sa vatre i ostavite 2-3 minuta da se malo ohladi. Zatim u masu postepeno dodavati mleko u prahu i mikserom na srednjoj brzini mešati. Mešati dok se ne dobije homogena masa. Zatim u čokoladnu masu sipajte izlomljeni keks i seckani kikiriki. Sve dobro izmešajte kašikom. Kalup za torte obložite prozirnom folijom. Čokoladnu masu sipajte i izravnajte. Stavite u frižider preko noći. Sutradan izvadite iz kalupa i isecite. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus