Napravite čokoladnu tortu brzo i jednostavno bez velikog nereda u kuhinji. Potrebna vam je samo jedna posuda u kojoj ćete pomešati sastojke. Zatim ih samo izlijte u pleh za pečenje, a kad je gotovo premažete pavlakom. Brzo je gotova, samo treba da sačekate da se ohladi.
- Sastojci:
- 1 šolja brašna
- 1 šolja griza
- 1 šolja šećera
- prstohvat soli
- 1 šolja kefira
- pola kašičice sode bikarbone
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g putera
- 1 jaje
- 3 kašike kakoa
- 1 šolja pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
Priprema:
U činiji pomešajte brašno, griz, šećer, vanilin šečer, prstohvat soli, kakao i griz. Potom dodajte jaje i istopljen puter, zatim kefir i sodu bikarbonu. Dobro promešajte da dobijete ujednačenu smesu. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni pola sata. Nožem uklonite vrh torte tako da ostane ravna površina za mazanje pavlake. Pavlaku pomešajte sa šećerom u prahu i premažite preko torte. Odozgo pospite mrvicama od onog dela koji ste odsekli. Stavite u frižider na pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus