Ukoliko u kući uvek morate da imate nešto slatko za grickanje ne morate svaki put da idete do prodavnice, već sami napravite hrskave čokoladne keksiće. Ovi ukusni zalogaji se prave za najviše pola sata, a sastojke sigurno već imate kod kuće. Uz dodatak badema  biće posebno ukusni, a posebno će im se obradovati deca. Savršeno se slažu uz šolju kafe ili čaja, a ukoliko uh stavite u ukrasnu kutiju mogu biti savršen poklon za vama dragu osobu. 

  • Sastojci:
  • 150 g putera
  • 125 g šećera
  • 1 jaje
  • 60 ml ulja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 400 g brašna
  • 5 g praška za pecivo
  • 200 g čokolade
  • 100 g badema

Priprema:

Omekšali puter pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom, uljem i jajetom, pa sve dobro umutite. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa sve zamesite tako da dobijete glatko testo bez grudvica. Od testa odvajate manje delove, pa ih oblikujte u valjak debljine oko 1 cm i secite na parčice dužine oko 2-3 cm. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Ređajte keksiće na pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih na 180 stepeni oko 15 minuta. Čokoladu rastopite na pari, pa u nju dodajte seckane bademe. Svaki keksić umočite u čokoladu tako da se lepo obloži sa svih strana. Ostavite ih par minuta da se čokolada stegne, a zatim ih služite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE