Ukoliko u kući uvek morate da imate nešto slatko za grickanje ne morate svaki put da idete do prodavnice, već sami napravite hrskave čokoladne keksiće. Ovi ukusni zalogaji se prave za najviše pola sata, a sastojke sigurno već imate kod kuće. Uz dodatak badema biće posebno ukusni, a posebno će im se obradovati deca. Savršeno se slažu uz šolju kafe ili čaja, a ukoliko uh stavite u ukrasnu kutiju mogu biti savršen poklon za vama dragu osobu.
- Sastojci:
- 150 g putera
- 125 g šećera
- 1 jaje
- 60 ml ulja
- 1 kesica vanilin šećera
- 400 g brašna
- 5 g praška za pecivo
- 200 g čokolade
- 100 g badema
Priprema:
Omekšali puter pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom, uljem i jajetom, pa sve dobro umutite. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa sve zamesite tako da dobijete glatko testo bez grudvica. Od testa odvajate manje delove, pa ih oblikujte u valjak debljine oko 1 cm i secite na parčice dužine oko 2-3 cm. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Ređajte keksiće na pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih na 180 stepeni oko 15 minuta. Čokoladu rastopite na pari, pa u nju dodajte seckane bademe. Svaki keksić umočite u čokoladu tako da se lepo obloži sa svih strana. Ostavite ih par minuta da se čokolada stegne, a zatim ih služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus