Ukoliko ste ljubitelj čokoladnih poslastica, a držite dijetu ili jednostavno želite da se hranite zdravije, onda je ovaj recept za tortu bez brašna i šećera idelan za vas. Ukus joj daju banane, a pravi se od ovsenih pahuljica što je čini daleko zdravijom varijantom, a odlično će vas zasladiti. Uz dodatak oraha i preliva od čokolade uživaćete u svakom zalogaju, a što je najbolje od svega priprema je nikad jednostavnija. 

  • Sastojci:
  • 120 g ovsenih pahuljica
  • 250 ml toplog mleka
  • 2 banane
  • 2 jajeta
  • 4 kašike kako praha
  • 1 kašika praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • Za dekoraciju:
  • 100 g čokolade
  • 50 ml mleka
  • malo seckanih oraha

Priprema:

U činiju stavite ovsene pahuljice, prelijte ih toplim mlekom, promešajte i ostavite oko 10 minuta. Banane izgnječite viljuškom, pomešajte ih sa jajima i dodajte prstohvat soli. Umutite ručnom mutilicom da se sastojci povežu, dodajte kako prah i prašak za pecivo, pa još jednom sve umutite. Dobijenu smesu pomešajte da ovsenim pahuljicama i sve dobro sjedinite. Smesu izlijte u okrugli ili četvrtast kalup koji ste premazali sa malo ulja, pospite seckanim orasima i pecite na 180 stepeni oko 35 minuta. Za glazuru čokoladu rastopite sa toplim mlekom, pa prelijte kolač i dekorišite po želji.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE