Prhke, mekane i mirisne, jednom rečju neodoljive, prhke kiflice sa orasima su slatkiš koji podseća na bakinu kuhinju. Toliko lako se prave da bi bar jednom nedeljno mogle da se nađu na vašoj trpezi. Posebno je važno da povedete računa o dužini pečenja, jer kiflice treba da budu što svetlije. Čim vidite da su krajevi, koji su najtanji, počeli da dobijaju rumenu boju, vadite ih iz rerne. 

Ono što je nabolje od svega one ostaju sveže i po nekoliko dana, ali ih čuvajte u činiji sa poklopcem, da se ne bi presušile na vazduhu. 

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 200 g mlevenih oraha
  • 250 g maslaca
  • 80 g šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 50 g šećera u prahu

Priprema:

Brašno i prašak za pecivo pomešajte, pa dodajte maslac isečen na kockice. Umutite tako da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte preostale sastojke i zamesite testo. Zamotajte u foliju i stavite u frižider na nekih pola sata. Uključite rernu na 180 stepeni da se zagreva dok vi pripremite kiflice. Izvadite testo, pa ga podelite na manje loptice, koje ćete dlanovima oblikovati u valjak, a potom ih savijete u oblik potkovice. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom, ali ostavite malo više prostora između svake. Pecite ih oko 10-12 minuta, vodeći računa da se ne prepeku, jer će biti tvrde. Ostavite da se ohlade, pa onda svaku dobro uvaljajte u šećer u prahu.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE